Sous munitions
Image default
Kinderen

De juiste schoenen kopen voor je baby

Je baby is het kruipen zat en begint zijn eerste stapjes te gaan zetten. Dan is het tijd om ook de voetjes van je kind goed te beschermen. Dit kan je doen om bepaalde sokjes, zoals antislip sokjes of babyslofjes aan te schaffen, maar als je naar buiten gaat heb je toch al snel schoentjes nodig. Nu is er een groot aanbod in kinderschoenen en ook babyschoenen. Hoe maak je de juiste keuze, ? Wat heeft je baby nodig? Dit zijn vragen die in deze blog worden beantwoord.

Is je baby er al aan toe?

Het eerste en belangrijkste is om te kijken of je baby echt al ver genoeg is in het lopen om schoentjes aan te schaffen. Schoenen kunnen het loopproces namelijk ook negatief beïnvloeden. Lopen voor je baby is al moeilijk, maar met schoentjes aan wordt dit niet makkelijker gemaakt. Dus als je denkt dat je baby er nog niet aan toe is, neem dan babyslofjes ook antislip sokken.  

Belangrijke onderdelen

Er zijn verschillende onderdelen van de schoen waar je naar moet kijken. Ten eerste is het belangrijk dat de schoen niet te zwaar is. Als je baby niet makkelijk zijn voetjes omhoog kan doen is lopen bijna onmogelijk. Zorg er dus voor dat je lichte babyschoenen aanschaft. Daarbij komt ook kijken dat je niet te grote schoenen moet aanschaffen. Het is begrijpelijk dat je schoentjes voor de schoen wilt kopen, maar dat is voor het bewegingsproces niet handig. Te grote schoenen zorgen net als te zware schoenen voor moeilijk bewegen. Ook is het handig om flexibele schoenen te kopen. Dit betekent niet dat je de bescherming en stevigheid niet moet hebben voor de schoen, want dat is ook belangrijk. Een flexibele en sterke schoen is erg belangrijk voor het soepel lopen van je baby. Daarbij is de juiste zool ook belangrijk. Is je baby nog net aan het lopen, dan is het verstandig om een zachte zool aan te schaffen. Is je baby al verder gevorderd en loopt het veel buiten, dan kan je beter een hardere en dikkere zool aanschaffen.

Gemakkelijkheid

Naast de onderdelen die net benoemd zijn is het ook handig om te kijken naar gemakkelijkheid. Zo kan je schoenen kijken die je vast moet strikken, maar zijn er ook schoenen die een sluiting hebben doormiddel van klittenband en rits.

Babyschoenen aanschaffen

Zoals eerder al gezegd is het aanbod groot, en zijn er dus ook dure varianten te vinden. Een dure schoen betekent niet automatisch dat deze schoen ook het beste is voor je baby. Dure schoenen zijn ook vaak bepaalde merken en zijn dus niet alleen duurder door kwaliteit. Als je niet goed weet wat je wilt en je hebt geen babyschoentjes inspiratie, dan is het niet verstandig om de schoentjes online te kopen. Ga dan gerust de winkel in en vraag ook om professioneel advies. Wil je toch schoentjes online kopen dan is shoesme.be een mooie partij die een groot aanbod heeft.