Sous munitions
Image default
Woningen

Handige tips bij het leggen van de vloer

Je eigen vloer spreiden? Dat is heel goed mogelijk! Daarnaast leggen veel mensen hun eigen vloeren. Als je ze met succes wilt publiceren, kun je deze tips het beste onthouden.

Maak het oppervlak vetvrij

Vergeet na het breken van het oude tapijt niet om de vloer te ontvetten. Gebruik dan ook betere elastische lijm dan tegellijm. Gebruik geen lijm op oneffen of losse vloeren, dit veroorzaakt problemen.

Laat de dekvloer lang uitharden

Een van de grootste fouten die u kunt maken, is de tegels te snel op de dekvloer te plakken. Als je niet lang genoeg wacht, zal het resultaat niet lang zijn: losse tegels. De dikte van de rakel zal naar verwachting een week per centimeter bedragen. Weet je: geduld is een deugd. Verwacht 4 weken voordat u begint met het lijmen van tegels. Wil je sneller aan de slag? Met lijm op maat kunt u sneller beginnen.

Zorg ervoor dat je voorganger gelijk is

Het waterpas is hier handig. Houd er rekening mee dat de meeste hoogteverschillen bij de deur of de hoek zitten, controleer dit daarom grondiger. Met egalisatiemortel kunnen onregelmatigheden worden verholpen. Vervolgens kunt u tegellijm gebruiken om de tegels te plakken.

Plaats geen tegels te snel

Laat het water tussen de gewrichten uitdrogen voordat u begint met effectief toevoegen. Het bericht moet minimaal 48 uur wachten. Als u te snel inbrengt, zullen de tegels los gaan zitten of schuin worden.

Zorg voor tegels

Reinig de tegels grondig, anders blijven er cementresten en voegen achter. Deze zorgen ervoor dat uw vloer direct dof en dof wordt. Reinig eerst de tegels met een cement sluierverwijderaar en maak ze daarna schoon met een dweil. Gebruik geen zeep op de tegels, anders zal er een laag vet ophopen die moeilijk te verwijderen is.

Gebruik de juiste legmethode

Gebruik bij het leggen van keramische parketvloeren geen zogenaamde halve steenverlijming. De tegels buigen immers bij het bakken en zullen nooit helemaal vlak zijn. Als je de tegels in de halfstenen voeg plaatst, zie je alleen echt het niveauverschil. Dus vermijd het. Laat u voor de rest diagonaal, visgraat of verband omwikkelen.

https://be.propenda.com/keyword/gelijkvloers.html