Sous munitions
Image default
Internet marketing

Het belang van video-inhoud in moderne internetmarketing.


marketing secrets black book

Veel marketeers beweren dat videocontent het belangrijkste marketinginstrument wordt en dat er steeds meer positieve resultaten worden gemeld door ermee te werken.

We weten allemaal heel goed dat videocontent zeer effectief is en goed wordt ontvangen door het publiek. In feite zijn marketeers voor het vijfde jaar op rij het erover eens dat video, als een vorm van marketing of verkoop van inhoud, een van de belangrijkste elementen aan het worden is.

In het Demand Metric-rapport noemde 83% van de respondenten de torenhoge impact van video op het publiek, wat aantoont dat bedrijven video moeten opnemen in hun marketingstrategieën, anders lopen ze het risico de concurrentie achter zich te laten.

In feite zei slechts 5% van de respondenten dat video-opnamen minder belangrijk worden in termen van marketingpromotie. Dit kan alleen aangeven dat ze in de toekomst andere soorten inhoud zullen gebruiken.

Hoe wordt video gebruikt?

Aangezien websites en sociale media de belangrijkste bronnen van video-opnamen zijn, wordt deze inhoud gebruikt door 84% -85% van de respondenten. Veel marketeers geven er echter de voorkeur aan om video op verschillende manieren en met verschillende bronnen te gebruiken. Ongeveer 67% van de respondenten plaatst video’s op YouTube, terwijl anderen werken met video-inhoud op bestemmingspagina’s (57%), opgenomen webinars (55%), e-mails (55%) en om verkoopconversies te ontwikkelen (24%) …

Geregistreerde webinars hebben de grootste stijging gezien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met marketeers die momenteel 15% meer webconferenties hosten. E-mails met videocontent groeiden ook aanzienlijk, het gebruik nam met 9% toe, terwijl het aantal video’s op sociale media met 7% toenam.

Terwijl marketeers het belang van video analyseren, zullen bedrijven waarschijnlijk creatievere manieren bedenken om dergelijke inhoud te gebruiken. Hoewel sociale media, YouTube en bestemmingspagina’s nog steeds goede plaatsen zijn om video’s op te slaan en te presenteren, kan het feit dat u uw projecten via video-inhoud op een breder publiek kunt richten, tot een aanzienlijke verhoging van uw ROI leiden.

Op de plaatsen waar u uw video’s wilt plaatsen, kunt u hun inhoud ook in detail beschrijven, waardoor de interesse van een potentiële kijker of klant wordt gewekt. Het is immers onwaarschijnlijk dat uw video viraal gaat als deze een beproefd formaat volgt dat al door een breder publiek wordt gewaardeerd.

Videotypes

  Als het gaat om de soorten video’s waarin marketeers hebben geïnvesteerd, stonden webinars bovenaan de lijst. 56% van de respondenten maakte ze als onderdeel van een campagne. Webinars worden gevolgd door demo’s (52%) en video’s op sociale media (51%), waaruit blijkt dat videocontent nu wordt gezien als een belangrijk verkoop- en klantbetrokkenheidstool.

Andere soorten videocontent die door de marketingafdeling zijn ontwikkeld, zijn instructievideo’s (49%), productvideo’s (47%), klantvideo’s (41%) en trainingsvideo’s (34%).

Slechts 31% van alle marketeers zei dat ze live streaming hadden gehost, wat suggereert dat bedrijven mogelijk de kans missen om het meeste uit live video’s op Facebook en Instagram te halen.

78% van de online kijkers> heeft live video op Facebook bekeken en deze aantallen zullen het afgelopen jaar waarschijnlijk zijn toegenomen. Aangezien minder dan een derde van de marketeers live streaming gebruikt, is de kans groot dat je gepubliceerde video’s niet alleen worden gezien door je doelgroep, maar ook door een breder publiek.

Live video’s kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van het aankondigen van de nieuwste producten tot het presenteren van de belangrijkste missies en doelen van uw bedrijf. Aangezien het niet mogelijk is om dergelijke inhoud te bewerken of aan te passen, biedt live video uw publiek een authentieke ervaring die de kernmerkwaarden op de meest effectieve manier aan de kijker kan overbrengen.

Conversie van video

  Natuurlijk is het bijhouden van de nieuwste trends niet het enige doel als het gaat om videomarketing, tenzij u wilt dat uw inhoud de verkoop stimuleert. Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat videocontent nog steeds effectief is voor het verhogen van conversies: 59% van de respondenten merkte op dat videoprestaties veel beter zijn dan andere soorten content.

Slechts 6% van de respondenten meldde dat video iets slechter werkt, en 1% – veel slechter en niet effectief. Aan de andere kant is het nog beter in die zin dat de meeste marketeers de beste conversies voorspellen als het om video’s gaat. Dit type inhoud kan echter ook geen 100% resultaat garanderen.

Aangezien het percentage van degenen die de slechtste resultaten zien klein is, betekenen deze statistieken duidelijk dat het ontbreken van de juiste marketingstrategie op het gebied van video-opnames ernstige problemen kan veroorzaken. Dezelfde situatie is echter met andere soorten inhoud.

Het maken van een video die niet informatief, interessant of niet geschikt is voor uw bedrijf, kan een van de belangrijkste redenen zijn voor lage conversieratio’s. Als het probleem met de hoge kosten voor het maken van videocontent een voordeel voor u is, kan in dit geval de verkeerde locatie en kwaliteit van de video een enorm verschil maken.

Hoewel de meeste marketeers de beste conversieratio’s met video’s zien en ze vergelijken met andere soorten inhoud, is het niet veilig om te zeggen dat hetzelfde zal gebeuren met uw marketingcampagne.

Videocreatie

  Aangezien videocontent vrij effectief en zeer geschikt is voor marketingactiviteiten, mag het geen verrassing zijn dat de meeste video’s door marketeers worden gemaakt. Volgens het rapport wordt 82% van de video’s geproduceerd door het marketingteam, en dit is al voor het vijfde opeenvolgende jaar het geval.

Interne communicatieteams staan ​​op de tweede plaats wat betreft het maken van videocontent, maar ze maken slechts 23% van de video’s, wat een enorm verschil maakt in vergelijking met het marketingteam. Daarnaast worden er nu ook video’s gemaakt door het salesteam (21%), het supportteam (13%), de afdeling human resources (12%) en het managementteam (11%).

Marketingafdelingen creëren niet alleen het grootste deel van de videocontent, maar zijn ook de drijvende kracht achter videoproductie. Dat marketingstrategie, uitvoering en 85% van videoproductie onder de bevoegdheid van marketingteams vallen, is niet verwonderlijk.

Verrassend genoeg is het verkooppersoneel slechts 23%, gezien het feit dat videocontent een sterke impuls en basis vormt voor de handel. Omdat er zoveel manieren zijn waarop video kan worden gericht op productimplementatie, is het een geweldige kans voor verkoop- en marketingteams om hun krachten te bundelen en geweldige video’s te maken met resultaten voor beide partijen.

Tevredenheid met de resultaten van de video’s

Misschien wel een van de belangrijkste feiten in dit rapport is dat de meeste marketeers tevreden zijn met de resultaten van hun eigen videomarketingcampagnes. Hoewel slechts 5% zeer tevreden is met de voor de hand liggende resultaten, zei 46% volledig tevreden te zijn.

Slechts 6% van de respondenten was ongelukkig of erg ongelukkig, wat suggereert dat ze nog niet het type video-inhoud hebben gevonden dat het beste bij hun merk past.

Tevredenheid met videoresultaten hangt ook nauw samen met het aantal geproduceerde video’s. In feite maakt 82% van degenen die zeiden blij of heel blij te zijn met hun videomarketingresultaten meer dan 51 video’s per jaar. Dit is 10% hoger dan de resultaten van het vorige rapport.

Een lage tevredenheid (18%) werd opgemerkt bij degenen die minder dan vijf video’s per jaar uitbrengen. Dit is waarom als je het meeste uit je video’s wilt halen, je de juiste strategie moet kiezen en meer van die inhoud moet creëren.

Conclusies

Al deze bevindingen over de status van videomarketing wijzen in feite op dezelfde conclusie: u moet meer video’s maken.

Kijkend naar het snel groeiende belang en de populariteit van video, is het veilig om te zeggen dat videocontent duidelijk de investering waard is.

Wat is er mooier, want videomarketing is zeer wijdverbreid en heeft op veel gebieden een aanzienlijke impact. Daarnaast komen er steeds meer effectieve en goedkope tools voor videoproductie in opkomst. Dit betekent dat bedrijven van elke omvang deze marketingstrategie kunnen implementeren.

Desalniettemin kunnen we, gezien de ontevredenheid van sommige respondenten, concluderen dat niet iedereen dit type promotie correct begrijpt. Naast het maken en verder bekijken van videocontent, moet u ook precies evalueren waar u uw video’s plaatst.

Niet alle video’s gemaakt voor social media zijn geschikt voor algemene promotie, omdat je duidelijk niet elke video die je maakt in bijvoorbeeld e-mails wilt opnemen. Door te experimenteren met waar u uw video publiceert en door inhoud verstandig te maken, kunt u een effectieve strategie ontwikkelen en uiteindelijk tot betere resultaten leiden.

instagram video marketing

https://marketingbook.shop/