Sous munitions
Image default
Health / Alternative

Hoe je een persoonlijk alarm zo goed mogelijk kunt gebruiken

Een persoonlijk alarm kan mensen waarschuwen wanneer er iets gebeurt met iemand. Dit is natuurlijk ideaal voor bijvoorbeeld oudere mensen die geen mobiele telefoon hebben. In dit artikel lees je hoe je het beste kan halen uit een persoonlijk alarm.

 

Weglopen bij dementie

Mensen die dementie hebben of aan het ontwikkelen zijn lopen wel eens weg. Dit wordt dwalen genoemd en kan erg gevaarlijk zijn. Met een persoonlijk alarm aan hun pols kunnen ze via GPS teruggevonden worden. Ook is er een directe spraakverbinding mogelijk. Dat geeft natuurlijk een veilig gevoel voor de persoon zelf en zijn of haar naasten.

 

Kinderen hulp bieden

Ook kinderen kunnen baat hebben bij een persoonlijk alarm. Ze kunnen dan hun ouders bereiken als ze de weg kwijt zijn of op een andere manier hulp nodig hebben. Ook kunnen ouders dan op ieder moment weten waar ze uithangen. Dat is geruststellend voor de ouders en het kind.

 

Altijd overal bereikbaar

Zeker senioren willen niet altijd een mobiele telefoon aanschaffen. Dat kan veel kosten en ze kunnen vaak minder goed leren hoe zo’n apparaat werkt. Ze kunnen dan niet snel genoeg hulp inschakelen wanneer ze dat willen. Met een persoonlijk alarm kun je met een druk op de knop iemand bereiken. Altijd en overal. Dit is natuurlijk ideaal. Je hoeft dan niet meer thuis te blijven zitten.