Sous munitions
Image default
Health / Alternative

Hoe kies je geschikte led stralers?

Als het gaat om de verlichting van grote oppervlakten dan kom je al snel uit op een straler. Toch zijn lang niet alle stralers gelijk. De beste optie is zonder twijfel de led stralers. Omdat dezen gebruik maken van led lampen en alle slimme technologie die hierachter zit, kan je hier op jaarbasis heel veel op besparen.

Maar binnen de led stralers zijn er heel veel verschillende opties. Het kan dan ook moeilijk zijn voor mensen om de geschikte led verlichting te vinden voor hun project. Wij hebben dan ook een aantal dingen samengevat om jou een beter beeld te geven zodat jij de geschikte led lampen kan vinden.

           

Hoeveel vermogen heb je nodig?

 

Misschien wel één van de belangrijkste aspecten van led stralers is het vermogen dat ze hebben. Des te sterker het vermogen des te feller de lamp. Toch is het niet altijd even handig om de sterkste lamp te halen. Niet alleen verbruikt het marginaal meer stroom (een 50 watt lamp zal altijd nog 2,5x meer stroom verbruiken als een 20 watt lamp), ook kan de lamp veel te fel zijn voor jouw doeleinden.

Als je led verlichting wilt gaan gebruiken om jouw oude lampen te vervangen kan je kijken naar het huidige vermogen. Een goed uitgangspunt is dat led stralers 10x efficiënter zijn dan een halogeen straler. Is jouw halogeen straler 500watt, dan heb je een 50watt led straler nodig.

 

Wel of geen bewegingssensor voor je led stralers?

 

Dit is eigenlijk een heel makkelijk besluit. Wil jij jouw led lampen gebruiken ter inbraakpreventie, dan heb je een bewegingssensor nodig. Wil je de led stralers gewoon constant laten branden om iets te verlichten, dan heb je geen bewegingssensor nodig.

Als je er één neemt met een sensor, let dan wel op het vermogen. Je wil natuurlijk ongewilde gasten weren, maar niet jezelf iedere keer verblinden als je thuis komt in het donker.

Als je de ledstralers gebruikt voor het constant verlichten van een omgeving of object, dan hoef je je geen zorgen te maken over de achteruitgang van led lampen. Omdat ze eigenlijk geen warmte ontwikkelen is er geen sprake van achteruitgang. Ook kunnen ze heel goed tegen lage en hoge temperaturen.

https://www.leds-depot.be/led-commercieel/led-stralers-ip65.html

Gerelateerde artikelen

Het voorkomen van beschadigd haar, twee tips!

Led TL vervangen en als LED verlichting gebruiken

Fitness met personal training