Sous munitions
Image default
Meubels

Nieuw huis? Nieuwe Badkamer? tips voor het inrichten van je nieuwe badkamer

Nieuwe badkamer

Je hebt een nieuw huis gekocht of misschien blijf je op de zelfde plek wonen en je wilt een nieuwe badkamer. Een mooie badkamer die precies aan je wensen voldoet. Waar moet je nou aan denken bij een nieuwe badkamer. Wat in een badkamer niet kan ontbreken is een douche, een wastafel, wc en als je een grote badkamer hebt misschien ook wel een bad. Dan denk je dat je alles hebt, maar in de praktijk blijkt dat een badkamer inrichten niet zo makkelijk is als het lijkt. Je gaat kijken naar wat vind ik mooi, welke tegels wil ik zien. Hoe groot wil ik dat de douche is en wil ik een mooie spiegel bij de wasbak. Dit zijn allemaal vragen die iedereen stelt bij het inrichten van de badkamer.

Vergeten badkamermeubels

Naast de douche, wastafel, eventueel bad en wc zijn er ander spullen die handig zijn om te hebben in je nieuwe badkamer. Stel bijvoorbeeld dat je na het douchen wilt afdrogen dan gebruik je daar handdoeken voor. Waar haal je die vandaan, die moet je misschien wel ergens ophangen. Meerdere haakjes in een badkamer kunnen handig zijn, en zijn misschien wel essentieel voor veel mensen. Nu zijn er ook andere spullen die je misschien nodig hebt in de badkamer. Denk aan tandenborstel, make-up, gel en andere middelen. Waar ga je deze kwijt kunnen. Je hebt geen zin om steeds van je badkamer de woonkamer in te lopen om een nieuwe handdoek te halen of om even je tandenborstel te halen. Wat veel mensen vergeten is dat een badkamer ook verschillende opbergplaatsen nodig heeft.

Badkamer te klein

Net is al gezegd dat mensen vergeten dat je ook opbergruimte nodig hebt in je badkamer. Dat kan natuurlijk maar er zijn ook woningen waar de badkamer te klein is om nog een opbergplaats toe te voegen. Toch zijn er bepaalde badkamerkasten te krijgen die zorgen voor genoeg opbergruimte en niet te veel ruimte voor de rest van de badkamer in beslag nemen. Het is niet zo dat er alleen maar grote kasten te krijgen zijn, soms is een klein opbergkastje al genoeg voor het opbergen van jouw spullen. En begrijpelijk hoor, je hebt een mooie badkamer uitgekozen met mooie tegels en dan ga je een kast neerzetten, dit verpest het mooie uiterlijk van je badkamer is dan een argument. Ook zijn daar echt wel oplossingen voor, er zijn zo veel kasten te krijgen die voor jou de juiste kleur, grootte en stijl zijn. Die zijn er echt.

3 tips:

  1. Kies voor een stijl waar je echt lang van kan genieten, als dit iets duurder is dat is dan jammer maar op de lange termijn is het de moeite waard.
  2. Zorg dat de essentiële dingen in je badkamer staat. Is het voor jou belangrijk dat er een bad in zit, neem dat dan ook. En natuurlijk is dat weer duurder maar nogmaals op de lange termijn zeker de moeite waard.
  3. Vergeet de opbergruimten niet in je badkamer. En dan in het bijzonder de badkamerkasten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Emob.