Sous munitions
Image default
Verbouwen

PVC ramen kopen

 

PVC ramen: alle voordelen zijn in één oogopslag duidelijk
Ramen worden over het algemeen in drie materialen verkocht, namelijk PVC, hout of metaal. Het is geen verrassing dat PVC de meest populaire keuze is. Het heeft veel voordelen en de ontwerpmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Zo kun je met PVC ramen de uitstraling van hout krijgen zonder de nadelen die daarbij horen. Informatie en advies over de aanschaf van kunststof ramen vindt u hier.

Wat is een PVC-frame precies?
PVC-frames zijn bijna altijd gemaakt van polyvinylchloride, beter bekend als PVC. Dit is een kunststof die in verschillende diktes en kwaliteiten wordt verkocht. Ook op de kozijnmarkt zijn er grote verschillen in de kwaliteit van kozijnen die door verschillende leveranciers worden geleverd. Het keurmerk is al enkele jaren in het leven om meer uniformiteit te brengen binnen kunststof ramen. Wanneer je dit keurmerk vindt, moet je weten dat aan bepaalde criteria is voldaan, zodat je een goed frame hebt.

Ook zijn PVC-ramen goedkoper en vragen ze weinig onderhoud. Af en toe het kozijn omdraaien met een vochtige doek is voldoende om er jarenlang plezier van te hebben. Dit in tegenstelling tot hout, dat bij binnenkomst van vocht het risico loopt te vergaan.

Voordelen voor het milieu
De hoge duurzaamheid, de mogelijkheid tot recycling en de afwezigheid van bomen in de productie zorgen ervoor dat PVC-ramen veel milieuvriendelijker zijn dan de meeste mensen verwachten. Vooral hun lange leven heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. PVC-ramen kunnen gemakkelijk een leven lang worden gebruikt zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast hebben ze ook betere isolatiewaarden dan houten of metalen kozijnen. Hierdoor zal er niet snel warmte verloren gaan, waardoor het verbruik en de energiekosten dalen.

Mogelijkheid is beter dan
Qua design zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. PVC is zeer geschikt voor het integreren van patronen, kleuren of structurele illusies. Daarom kan de PVC-lijst in exact dezelfde kleur worden gemaakt als de kleur van andere elementen in de muur of huis die je in de lijst wilt herhalen. Houtnerf is ook een optie. Daarom is het frame geschikt voor elk type gezin. In moderne huizen kunnen ze stijlvol en monochroom blijven, en in meer klassieke “houten” versies van huizen zullen ze het mooist zijn. Ook kunnen ze op maat worden gemaakt en kunt u als klant een specifieke kleur of patroon, dikte en model kiezen.

Bovendien zijn ze goedkoper en hebben ze weinig onderhoud nodig. Af en toe het kozijn omdraaien met een vochtige doek is voldoende om er jarenlang plezier van te hebben. Dit in tegenstelling tot hout, dat bij binnenkomst van vocht het risico loopt te gaan rotten.

 

PVC ramen kopen Aluminium Buitendeuren Prijzen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0043-pvc-ramen-kopen.html