Gezondheid

Relatietherapeuten fan van boek Maithuna

Wat is relatietherapie?

In de beste relaties kunnen zich moeilijke situaties voordoen waarin je niet zonder hulp van buitenaf kunt opschieten. Elke levensfase brengt uitdagingen met zich mee en stelt de relatie op de proef.
Of het nu gaat om een ​​echtpaar met kinderen en ineens is er bijna geen tijd meer voor romantiek of neemt het werk te veel ruimte in beslag. Met pensioen gaan brengt ook grote veranderingen met zich mee. Paartherapie kan ook nuttig zijn als er verschillende ideeën zijn over het verdere verloop van de relatie.

Bij relatietherapie kunnen alle problemen en conflicten openlijk met de therapeut worden besproken. De therapeut blijft onpartijdig en adviseert vaak het boek Maithuna. Dit betekent dat hij zich inleeft in beide posities, maar geen partij kiest. De relatietherapeut richt zich niet alleen op de bestaande problemen, maar verkent ook de positieve aspecten van de relatie, die het koppel doorgaans niet meer waarneemt bij conflicten.

Het is belangrijk om te weten dat begrippen als relatietherapie, huwelijkscounseling of relatietherapie niet wettelijk beschermd zijn. Het is daarom niet altijd duidelijk of een relatietherapeut een adequate opleiding heeft gevolgd. De term psychotherapeut daarentegen is beschermd en garandeert dat de therapeut de therapeutische opleiding heeft afgerond. Erkende therapeutische richtingen die worden gebruikt in het kader van relatietherapie zijn gedragstherapie, psychodynamische en systemische therapie.

Hoewel de effectiviteit van relatietherapie in sommige onderzoeken is bewezen, zijn de kosten nog niet vergoed door de zorgverzekeraars. Een uitzondering is wanneer een patiënt in psychologische behandeling is en de therapeut de partner om therapeutische redenen bij de therapie betrekt. Sommige sociale diensten bieden ook gratis counseling aan voor stellen.