Sous munitions
Image default
Beauty en verzorging

Zo werkt haar doneren

Spaar je al lange tijd jouw prachtige bos haren, omdat je het wilt doneren? Goed bezig! Op die manier steun je namelijk minder bedeelde vrouwen met kanker of haarziekten. Jaarlijks krijgen veel mensen de diagnose kanker, waarna mannen, vrouwen en kinderen een zwaar traject ingaan met chemokuren waardoor het haar kan uitvallen. Jouw haar komt dus altijd in goede handen terecht. Maar hoe werkt haar doneren nu eigenlijk? Dat vertellen we je in dit artikel.

De voorwaarden van haar doneren

Het is belangrijk dat het haar dat je wilt doneren minimaal 30 centimeter lang is. Deze lengte is nodig om het haar in te vlechten en vervolgens in een mooi model te knippen. De lengte van je haar kun je gewoon los meten. Je bindt je haar stevig vast aan de boven- en onderkant, omdat het haar anders snel in de klit raakt en niet meer verwerkt kan worden. Daarnaast is elke natuurlijke haarkleur welkom. Zelfs grijs en haar dat in een natuurlijke kleur is geverfd.

Bezoek een van de 350 kapsalons in Nederland

Als jij je haar wilt doneren, is het verstandig om langs de kapper te gaan en je haar professioneel te laten knippen. De kapster zorgt er namelijk direct voor dat jouw haar in een mooi model wordt geknipt en jij stralend de salon verlaat. Als je aangeeft dat jij je haar wilt doneren, dan ontvang je bij meer dan 350 kapsalons in Nederland een flinke korting of knippen ze je haar gratis. Op de website van De Haarstichting vind je dankzij de zoekfunctie gemakkelijk de kapsalon waar je terechtkunt.

Je haar opsturen

Om te voorkomen dat jouw haar beschadigt, is het slim om je haar in een extra envelop te doen. Je stuurt het haar op naar:

De Haarstichting
Thomas Mannsingel
86 2553 DA Den Haag

Wil je weten of jouw haar goed is aangekomen bij De Haarstichting? Doe dan een briefje met jouw naam en adres in de envelop. Je ontvangt dan een bevestiging met een bedankje.