Sous munitions
Image default
Health / Alternative

Dit is waarom een bezoekje aan de kapper belangrijk is

Dat een regelmatig bezoekje aan de kapper wonderen kan doen voor het haar, wordt er vanaf jongs af aan al ingestampt. Echter slaan de twijfels toe, wanneer ik al ruim een jaar geen kapper heb bezocht. Mijn haar lijkt gezond en oogt prima na de krultang. Mijn kapper in delft was het daar helaas niet mee eens.

Veel kappers raden het alsnog aan om het bezoekje in te plannen. Dit hoeft niet maandelijks te zijn, maar eens in het halfjaar is het minimale. Waarom is het zo uitermate belangrijk om somtijds langs de kapper te gaan? Doet het echt wonderen?

Kappersbezoek

Een kappersbezoek neemt vaak aardig wat tijd in beslag. ‘Zonde van mijn vrije zaterdag’, is vaak mijn reden om het bezoekje nog even uit te stellen. Dan wordt er nog niet gesproken over de reis naar de kapper toe en de lange wachttijd tot er een stoel beschikbaar is. Of dat ene moment dat het geknipte kapsel volledig verkeerd uitpakte. ‘Toch is het verstandig af en toe de kapper te groeten en ook daadwerkelijk plaats te nemen in de stoel’, laat de kapsalon in delft weten. Dit is waarom.

Winter

De winter wordt vaak gezien als het seizoen waar het lichaam weinig verzorging nodig heeft. Benen scheren hoeft niet, aangezien er enkel lange broeken gedragen worden. Oksels? Zelfde verhaal. De nagels vragen ook geen lakje meer, open schoenen zijn verleden tijd en de handen verdwijnen in de warmste handschoenen.

Toch blijkt dit hèt seizoen te zijn om de focus te leggen op het haar. Door het koude weer draait Nederland de verwarming massaal een graadje hoger, dat invloed uitoefent op het haar. De warmte leidt tot droger haar, dat de punten zal slijten. Het is daardoor aan te raden om de puntjes bij te laten knippen en verdere uitdroging tegen te gaan.

Zomer

De zomer wordt in veel gevallen wel gezien als de boosdoener, als het gaat om ons geliefde haar. De zon, maar ook het chloor in het zwembad, is voor het haar geen pretje. De uitdroging zal bij blondines vaak resulteren in het krijgen van lichter getint haar. Laat de kapper het beschadigde haar, tijdens dit seizoen, eens behandelen en laat je verrassen met zacht en soepel haar.

http://onekappers.nl