Sous munitions
Image default
Health / Alternative

Steun dankzij een therapeut

Soms kun je in je leven wat steun gebruiken, heb je een objectieve kijk nodig of iemand die je de juiste richting wijst. Op die momenten kan het helpen om een therapeut in te schakelen. De therapieën zijn door het hele land mogelijk; van een psycholoog Den Haag tot een psycholoog Amsterdam.

Voor wie?

Therapeuten bieden hulp bij alle stress gerelateerde klachten en overbelasting en bij alle psychische klachten die gepaard gaan met veel piekeren, waaronder overspannenheid, slaapproblemen, een negatief zelfbeeld, faalangst, angststoornissen, eetproblemen, alcoholmisbruik & verslaving en paniekaanvallen.

Behandeling

De eerste afspraak is gericht op verder inzicht krijgen in de situatie. De klachten worden in duidelijke lijnen geschetst om vervolgens de juiste behandeling toe te passen. Vanaf de eerste sessie gaan de therapeut en cliënt samen aan de slag om het doel te bereiken. Gesprekken vinden wekelijks plaats, uitzonderlijk is het mogelijk meerdere keren per week. Tussen de sessies door krijgt de persoon aandachtspunten mee naar huis om een oogje op te houden. De gesprekken lopen veel uiteen; sommigen hebben de behoefte om te praten, terwijl anderen meer de behoefte hebben om iets te doen. Bij het gesprek wordt dan ook rekening gehouden met de behoeften van de cliënt. De consults zijn oplossingsgericht om de cliënt op een prettige manier van klachten af te helpen. Er wordt gewerkt met verschillende therapievormen, per persoon wordt gekeken naar de meest geschikte manier.

Veranderingen

Het herstel van de psychische problemen is subjectief, doordat ieder persoon verschillend is. Het aantal behandelingen ligt bij geen van de cliënten vast, bij de een zal het traject langer duren dan bij de ander. Het aantal sessies is afhankelijk van de ernst van de klachten, de persoonlijke situatie en vooral de inzet van de klant. Gedurende de sessies zal er een vooruitgang plaatsvinden van persoonlijke gezondheid; men zal leren dat het leven een zingeving en betekenis heeft en bijdraagt aan de maatschappij en familie. Daarnaast streeft de therapeut naar persoonlijke groei en ontwikkeling om een innerlijke kracht te ontwikkelen en om te kunnen gaan met negatieve gevoelens zonder het gebruik van pijnverzachtende middelen.

 

http://piekerpoli.nl