Sous munitions
Image default
Health / Alternative

InMotion Dans leert je de basis van het breakdancen

Wilt u zelf leren breakdancen? Dit is mogelijk door middel van de danslessen van InMotion Dans. Bij InMotion dans kunt u alleen of in groepsverband diverse dansstijlen leren. Naast breakdance worden er bijvoorbeeld ook Jazz of hiphop lessen gegeven. Als u wilt leren breakdancen is het wel zo handig dat u de basis van deze dansstijl kent. Daarom zetten wij in dit artikel de basis van het breakdancen voor u uiteen.

Oorsprong van het breakdancen

De geschiedenis van het breakdancen is ontstaan rond het jaartal 1980. Dj’s experimenteerde in de achterstandswijken van New York met draaitafels en mixers totdat zij een stijl ontwikkelde die vandaag de dag nog steeds populair is. De break van nummers werd eindeloos doorgespeeld door de dj’s. Breakdance was ontstaan om te dansen op deze nieuwe muziek. De gettoblaster zorgde er vervolgens voor om het mogelijk te maken om ook buiten deze nieuwe dansvorm uit te oefenen. De dans legt een grote focus op de originaliteit en vloeiende dansbewegingen

Bewegingen

In het breakdancen zijn veel bewegingen te vinden die u niet zult vinden bij andere dansstijlen. De dans is opgedeeld in een aantal facetten. Zo gaat “Footwork” om het snelle pasjes met de handen en voeten over de grond. De dansers volgen hierbij vaak cirkelvormige bewegingen. Daarnaast bestaat er de Toprocks waarbij de dansers staan. Vaak bevat de dans bepaalde “freezes”. Dit zijn bewegingen waarbij de danser door middel van het gebruik van de armen niet meer beweegt. Denk bij deze bewegingen aan variaties op de handstand. Dit vergt er veel kracht van de danser.

Zelf leren breakdancen?

Wilt u zelf leren breakdancen? Dan bent u bij InMotion Dans aan het juiste adres. De leraren houden rekening met uw huidige niveau en uw persoonlijke ontwikkeling binnen de dans staat centraal. U kunt ook dansen in groepsverband bij InMotion Dans!