Sous munitions
Image default
Health / Alternative

Wat krijgt je vergoed als je ziek bent op vakantie

Verzekert de mijn zorgverzekering de kosten als ik ziek word of gewoon naar huis wil gaan? Als je een reisverzekering hebt met reisonderbrekingsbescherming en je ‘ziek ‘ wordt opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een hartaanval, dan is dat een gedekte reden om eerder naar huis te gaan.

Elke onverwachte ziekte of verwonding die ertoe leidt dat een behandelend arts je adviseert om naar huis terug te keren, is gedekt. (Zorg ervoor dat je dit schriftelijk krijgt – je zult het nodig hebben voor de reisverzekering.)

Vergoedingen bij ziekte op reis

De dekking voor reisonderbreking vergoedt een reiziger tot 150% van zijn ongebruikte, vooraf betaalde reiskosten als hij zijn reis moet beëindigen en om een gedekte reden naar huis moet terugkeren. Dit is een annuleringsgarantie na vertrek, die het mogelijk maakt een extra vergoeding te krijgen om de kosten te dekken die voortvloeien uit de aankoop van extra tickets om naar huis terug te keren.

Wat zijn de gedekte redenen om van een reis af te zien?

De gedekte redenen voor een reisonderbreking zijn in de regel dezelfde als de reisannulering in een reisverzekering. Deze gedekte redenen omvatten meestal ook:

  • Ziekte, verwonding of overlijden van jezelf, een reisgenoot, een familielid of zakenpartner (zorg ervoor dat je de definities van ‘familielid’ en ‘zakenpartner’ in de beschrijving van de dekking van het plan doorneemt).

  • Vertragingen bij de gewone luchtvaartmaatschappij als gevolg van zwaar weer, mechanische storingen en onaangekondigde stakingen.

  • Betrokken zijn bij een verkeersongeluk, gekaapt worden, in quarantaine worden geplaatst, voor de rechtbank moeten verschijnen (zorg ervoor dat je de definities in de beschrijving van de dekking in het plan te herzien).

  • Je huis is verwoest door brand, overstroming of een natuurramp.

  • Verplichte evacuaties.

  • In actieve militaire dienst geroepen worden om rampenhulp te verlenen.

  • Een terroristische daad vindt plaats in je vertrekplaats of stad die je op je reis bezoekt.

  • Ontslag of beëindiging van je dienstverband (minimale arbeidsduur geldt).

  • Als je je gewoon niet goed voelt of je je verveelt, je hebt het niet naar je zin of je wilt gewoon vroeg naar huis gaan, dan zijn dat geen redenen om je reis te annuleren en vroeg terug te keren.